SKOTTSÄKER

Apr 4th, 2017 | By | Category: 2017-04 apr, Recension

Omslag till SkottsäkerAv Chris Bradford
Bullet Catcher, 2015
Översatt av Nike Bengtzelius
Illustrerad av Nelson Evergreen
Argasso Förlag, 2017
ISBN 978-91-87667-74-9, 104 sidor

Fjortonårige Troy och han föräldrar befinner sig i köpcentret när terroristerna slår till. När föräldrarna dödas blir han själv träffad av flera kulor och om han varit en vanlig pojke skulle han också ha dött, men det gör han inte. Kulorna studsar bort från honom utan att skada.

Chris BradfordDen hemliga organisationen SPEAR får kännedom om vad som hänt och ser till att han ansluts till dem för att skydda politiker och andra prominenta – läs rika – personer från terroristattentat. Han förs till ett övergivet bibliotek där han träffar fler ungdomar som också ska genomgå träning. De berättar för honom att detta liv inte är så dumt. Maten är bra, fast eftersom historien utspelas i framtiden är den givetvis helt syntetisk.

Bradford har tydligen haft rätt kul när han hittade på alla prylar som används i undervisningen. Eftersom han själv har svart bälte i kampsporter som Shotokan karate, Muay Thai, aikido och taijutsu förstår man hans fascination för sådana.

Han är också musiker och låtskrivare vid sidan av författande av spänningsserier för ungdom.

Böckerna är skrivna på ett mycket lätt språk, riktigt spännande för den nivå läsarna befinner sig på och den svenska översättningen ser ut att vara anpassad för dyslektiker.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22