SJU ÅR SENARE

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Marcus Sakey
The Blade Itself 2006
Översatt av Thomas Preis
Natur och Kultur 2007

Det är synd om Danny Carter. När han slagit sig till ro, hittat en kvinna att leva med och ett bra jobb dyker det förflutna upp i form av en gammal kompis som han begick brott tillsammans med för sju år sedan. Sista grejen gick åt fanders, men Danny klarade sig medan kompisen Evan åkte in. Nu är han ute och kräver att Danny ska vara med om ett ensa sista litet jobb. Det här är en intrig som hängt med i kriminalgrenren, både som romaner och film, i många, många år.

Banalt, förvisso. Det jäkliga är att boken någonstans i mitten blir så obehaglig att det tar emot att läsa. De gamla försyndelserna och misstagen hoppar fram med blottade tänder för att bitas och förnedra. Författardebutanten lyckas få till en berättelse om allas våra liv och man är på vippen att kväljas och kräkas.

Det gäller att ta sig förbi allt det hemska för någonstans mitt i eländet byter berättelsen riktning, kommer ut till solen från de läskiga gränderna. Här visar Sakey att han är en stor författare. Hoppas bara att han inte är en oneshot.

LENA JEPPSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22