SINNESVILLA

Feb 7th, 2021 | By | Category: 2021-02 feb, Recension

Omslag till SinnesvillaAv Susanne Schemper
World Audio Publishing, 2020
ISBN 9789180001328, ljudbok, 6 timmar 36 minuter, uppläsare Gunilla Leining

Den här boken har jag lyssnat på under mina promenader. Gunilla Leining som är uppläsare är en av mina favoriter. Hon läser med känsla utan att överdriva gestaltningen, hon överlåter åt lyssnaren/läsaren att skapa sina egna bilder. Utmärkt!

Boken är nästan som ett kammarspel där det mesta händer på liten yta och med få personer i handlingen. Arena är lilla Solås som är en del av ett något större samhälle, Solinge.

Susanne SchemperMycket kretsar kring fyra villor på denna plats. Karaktäristiska hus med stora panoramafönster med god insyn. Nyskilde Janne bor i ett av dem. Han är en mycket förvirrad man med stort ego. Han tror att han är en kvinnornas man, när det i själva verket är tvärtom. Han misslyckas i relationer, på sitt jobb, med livet. Frustrationen går ut över hans omgivning. I Solås är det grannarna.

Vanessa är från Filippinerna, hennes man går på sjön. Lena är sjukgymnast, hennes man arbetar utomlands. De två för tillfället ensamma kvinnorna drar till sig Janne. I det fjärde huset bor Alice, en änka med som det visar sig ett mörkt förflutet.

Författaren leder skickligt läsarna på den väg till undergång som går att ana. Inte bara ana, det är förhållandevis lätt att gissa sig till vart intrigen bär.
Susanne Schemper har lyckats blåsa liv i en ganska enkel historia och gett färg åt människorna. Boken är ovanligt kort, men hade inte hållit för en längre berättelse.

Författaren är en av de ganska många som ger ut ljudböcker utan åtföljande pappersutgåva. Hon har hittills bara gett ut en bok i tryckt form, Osynlig närvaro 2018.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22