SHIVER

Jul 13th, 2015 | By | Category: 2015-07 juli, Recension

Omslag till ShiverAv Jens af Ekenstam Stenman
Kapitel 1 Förlag, 2015
ISBN 978-91-87781–22-3, ebok, 234 sidor

Jens af Ekenstam Stenman, aka J Starsmoor bland författarvännerna på Piratförlagets sida Kapitel 1, där Jens är sidans kanske främsta dragplåster. Han är politiskt engagerad och ordförande för ett riksdagspartis lokalavdelning i Sydsverige. Framför allt framstår han på nätet som en sympatisk människa. Hur han hinner med allt engagemang och att författa romaner är för många en gåta?

Jens af Ekenstam StenmanJens tidigare litterära bana består i att ha varit initiativtagare till och deltagit med noveller i novellsamlingarna Vildsint och Vildsint Skymningslandet.

Shiver är en erotisk spökthriller om Alicia, en författare som bor ensam i en stuga. Hennes böcker säljer som smör. Något flyttar in till henne. Något vars namn uttalas på niohundraåttio nanometers våglängd. Något som fattar tycke för henne.

Bit för bit råkar hon ut för händelser som blottar hennes innersta hemligheter för världen.

Centralt i berättelsen är den form av kinky sex som Alicia ägnar sig åt och skriver om. När man som läsaren börjar reagera för de många sexscenerna vänder författaren berättelsen. In kommer faran. In kommer spänning. Vem utsätter Alicia för våld? Vem ligger bakom utpressning och mord. Det väsen som bevittnar händelserna vill få styrka nog att ingripa. Slutet är inte förutsägbart.

Det finns ett par trådar i berättelsen som förefaller oavslutade. Något säger mig att det kan bli en förklaring till dessa i ett senare skede.

Shiver är Jens debutroman. Hans språk är rakt igenom bra och väl anpassat till berättelsen. En bra debut som lovar mer i framtiden.

SUNE E. OLSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22