SEKTEN SOM ÅTERUPPSTOD

Aug 17th, 2016 | By | Category: 2016-08 aug, Recension

Omslag till Sekten som återuppstodAv Mariette Lindstein
Mörkkrsdottirs Förlag, 2016
ISBN 978-91-7599-084-2, 408 sidor

Jag ögnade igenom Sekten på Dimön ytterligare en gång innan jag satte tänderna i Sekten som återuppstod för att kolla om mitt positiva intryck av den fortfarande höll. Det gjorde den.

Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld men det är svårare än hon anat. Folk har åsikter och är misstänksamma mot henne och på nätterna kommer hennes upplevelser tillbaka i form av mardrömmar.

Mariette LindsteinSektledaren Franz Oswald är stursk där han sitter häktad i väntan på rättegång. Han är ute efter hämnd på Sofia och han utnyttjar sin advokat Anna-Maria Callini så långt det är möjligt för att nå sina syften. Men även inom Maria växer behovet av att bli kvitt, att få ge igen i synnerhet som att Oswald, trots att han sitter inspärrad, tycks ha hittat ett sätt att komma åt henne.

Hon – och läsaren – ställer sig frågan om det någonsin går att komma bort från en sekt när man en gång slutit sig till den. Men Sofia är inte den som ger upp trots att hennes pojkvän bönar och ber henne att sudda bort sina gamla upplevelser och att försöka glömma Oswald. Men hon inser att det är omöjligt så länge några av Oswalds trognaste försöker hålla Via Terras verksamhet flytande tills ledaren återvänder.

Det här är en i många avseenden otäck bok om ett fenomen som tydligen är rätt så utbrett världen över. Mariette Lindstein skriver så att man ser storyn som en Hollywoodfilm innanför pannbenet.

Jag var mycket positiv till hennes förra bok Sekten på Dimön och anser att denna uppföljare är minst lika bra. Spänningen stegras, personerna upplevs som begripliga och jag kommer även att vänta på del tre med viss otålighet.

BARBRO LINDBORG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22