SCAM MED SJU SAMURAJER

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-2, Recension

Av Björn Karlin
Svenska Aktieinstitutet 2000

Karlin ar en duktig spänningsförfattare som i sina två tidigare böcker bevisat att en svensk skrivare av ekonomiska thrillers är lika så god som en utlänning. Huvudpersonen John Ericson (serien har samlingsnamnet Ericsons list) har gått om pengar, bor på Rivieran och älskar sin fru. Penninginnehavet förklaras av att han nyss gjort ett par fantastiska svindlerier. Men livet på Rivieran kan bli mycket trist och ensidigt. Bedrägeriådran vill ha näring.
Den här historier handlar om hur Ericson använder småföretagandets villkor för att blåsa den nya ekonomins finansiella drakoner. Han jagas som vanligt av journalisterna Chris och Helena Lange. Och det blir många resor, både i Sverige och ulandet.
Karlin var tidigare chef för Aktiefrämjandet, så han kan det har med ekonomi. Men han kan också skriva rysliga historier. Visserligen mattas den har skrönan på en del ställen, men i likhet med börsen tar den fart igen. Kanske till och med lite för mycket på vissa ställen, för ibland får man en känsla av övermättnad.

MAJLIS BLOM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22