SAGOR FRÅN KOBRANS TID 2: REVOLUTION

Sep 13th, 2015 | By | Category: 2015-09 sep, Recension

Omslag till Sagor från Kobrans tid 2 Revolution.jpgAv Enrique Fernandez
Ordbilder förlag, 2015
ISBN 9789185269389, 48 sidor

Den maktfullkomlige och enormt mäktige kejsaren Kobra planerar att en gång för alla krossa de sista som står emot honom. Men hans planer grusas delvis av hans forne allierade och mästertjuven Irvi, som tillsammans med mästerskådespelaren Maluuk planerar kejsarens fall.

Enrique FernandezKobra vill imponera på sina fiender med en spektakulär maktuppvisning, och anlitar en utländsk krutexpert att skapa världens största kanon. Vad Kobra inte vet är att experten utnyttjar kejsaren för att få tag på förstklassigt krut för sina egna ändamål.

Denna tusen-och-en-natt-inspirerade historia må ha enbart 48 sidor, men de är späckade med både vackert tecknade bilder och poetiskt skriven text, vilket tar ett tag att plöja igenom. Jag gillade att läsa dessa två volymer väldigt mycket, även om jag tyckte slutet var en smula tamt. Men det är en ganska liten kritik jämfört med hur välgjort det är i övrigt. Detta är en saga av gammalt snitt i modernt seriestuk. Det är trots sina fåtaliga sidor värt varenda krona.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22