SÄG ATT DU ÄR MIN

Feb 10th, 2018 | By | Category: 2018-02 feb, Recension

Omslag till Säg att du är minAv Elisabeth Norebäck
Polaris, 2017
ISBN 9789188647054, inbunden, 420 sidor

Det här är också en av de många bra debutanterna inom spänningslitteraturen i år. Romanen är redan såld till tjugo länder, vilket kan anses som anmärkningsvärt för ett debutverk.

Det är en psykologisk spänningsroman som håller läsaren andlös i över 400 sidor. Den är berättad ur tre kvinnors perspektiv.

Stella är psykoterapeut och har som ung flicka mist ett barn på ett mystiskt sätt. Barnet försvann under hennes och hennes mans semester. De var ett mycket ungt par och förlusten av den lilla flickan splittrade dem. Stella har gift om sig och har nu en son.

Isabelle är studerande, men också ganska vilsen i livet. Hon går på terapi hos Stella. Kerstin är Isabelles mamma. Hon har många synpunkter på Isabelles liv.

Stella tycker sig se den sedan länge försvunna flickan, Alice, i Isabelle. Hon blir mer och mer besatt av detta och det driver henne att begå handlingar som hennes nuvarande man försöker stoppa.

Skickligt lotsar Elisabeth Norebäck läsaren genom de olika personernas berättelser. Man kan ana sanningen, men inte vara riktigt säker. Så småningom avslöjas det ohyggliga och alla hemligheter uppdagas.

Skuld är ett genomgående tema, liksom sorg och maniskhet. Även om boken är lite för lång lyckas författaren bibehålla spänningen på ett skickligt sätt. Elisabeth Norebäck har kommit för att stanna i denna genre.

NISSE SCHERMAN

Elisabeth Norebäck

Elisabeth Norebäck. Foto Victor Gårdsäter

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22