ROSS MACDONALD – A BIOGRAPHY

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-2, Recension

By Tom Nolan
Scribner 1999

På senare år har jag blivit intresserad av att läsa biografier, vilka ofta kan vara minst lika spännande som vilken bra thriller som helst. Här är en sådan, författaren Tom Nolan, som visserligen aldrig personligen fick träffa sin idol eftersom han var för ung, har här haft tillgång till ett enormt material för sin research. Han har bland annat läst fyrtio års korrespondens plus att han gjort ett hundratal intervjuer med människor som verkligen kände paret Millar, vilket ju var makarnas riktiga namn, Bägge var mycket duktiga författare. Hustrun Margareta Millar vann en Edgar och blev den som först kunde svara för familjens ekonomi.
När Macdonald gick bort 1983 stod han på toppen av sin karriär och var den mest kände och uppskattade författaren i genren. Men tyvärr hade han redan tidigare drabbats av Alzheimers sjukdom
Nu när jag läser denna kärleksförklaring till Macdonald minns jag min egen förtvivlan då jag träffade Ross Macdonald på världskongressen i New York 1978. Han var som en zombie under Edgarutdelningen. stirrande rakt fram utan kontakt med omvärlden.
Men den här boken vill jag rekommendera alla sanna Ross Macdonaldfans och även andra. Nära 500 intressanta sidor och många illustrationer.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22