ROCKY BORDE HOPPA

May 2nd, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Recension

Omslag till Rocky borde hoppaAv Martin Kellerman
Kartago förlag, 2016
ISBN: 9789175151175, 154 sidor

Jag kommer ihåg när jag läste min första Rocky i Metro 1995. Jag tror det var allra första numret och jag blev frälst direkt. I åratal såg jag till att alltid få tag på en dagens Metro för att läsa den senaste strippen, så hängiven var jag.
Men någonstans på vägen så började man förstå vem Rocky (Martin Kellermans alter ego) egentligen är och sakta men säkert började det hela gå på sinnesslö rutin. Rocky är en lat enstöring som ändå längtar efter sällskap. Så länge det är på hans villkor. En omöjlig ekvation som leder till att han alltid klagar på antingen sin ensamhet eller på det sällskap han har. År efter år efter år. Mellan detta tema spottar han ut sig de visdomar han har genom att trolla med ord. När han inte gör sig lustig över sin svenskhet alltså.

Problemet med Kellerman är inte att han saknar talang, utan att hela hans Rockykoncept har stampat på samma plats nu under så lång tid att det inte finns något mer att tillföra. Den är så söndertjatat både i egenskap av humor och som dagbok. Det är verkligen tråkigt att Rocky har gått ifrån att vara höjdpunkten på min dag till att bara vara en utdragen gäspning. Det skiljer sig kanske inte från det verkliga livet som ju också består mest av utfyllnad och rutin, men det är nog inte det Kellerman försöker förmedla här. Han har nog hittat en koncept han gillar och håller sig fast vid det.

Men det är kanske dags att Kellerman försöker med något nytt.

Vem vet, Metro är kanske fortfarande intresserad?

JOHANNES GENBERG

Martin Kellerman

Martin Kellerman. Foto Lina Alriksson

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22