REKORDVINNAREN

Apr 1st, 2012 | By | Category: 2012-04 apr, Recension

Omslag till RekordvinnarenAv Pieter Tham
Bladh by Bladh 2012
ISBN 9789186603311, inb, 318 sidor

Författaren är journalist och har frilansat för svenska tidningar i hela världen. Kanske har ni sett honom på TV. Han var med och startade TV8. Dessutom har han setts i Aktuellt, A-Ekonomi och Lilla Aktuellt. Nu kommer han ut med sin första spänningsroman.

Rekordvinnaren är en skälmaktig roman med gott humör och mycket lite våld och mord. I själva verket finns här inte ett enda lik. Sympatiskt. Det kan bli spännande ändå, även om boken mer handlar om skojeri och blåsningar. Lite allvarligare brott som trafficking och ekonomiskt fiffel finns ändå med på ett hörn.

Men det blir liksom inte riktigt på allvar, och det är nog inte tanken heller. Boken är till för att underhålla och roa, och det gör den på ett utmärkt sätt.

Jacob Niller har slutat att arbeta några år före pensionsåldern. Han lever ett lugnt och tillbakadraget liv. Som en blixt från ovan vinner han den största vinsten någonsin i Svenska Spels historia, närmare en kvarts miljard kronor.

Givetvis är det många som vill åt hans pengar. Jakob är blåögd och har ganska lätt att bli lurad. Ända till någon går över gränsen. Då härsknar han till och…

Är pengar verkligen lycka? I Jakob Nillers fall är det mest bekymmer. Men författaren tar tag i de mer komiska bitarna och ger läsaren en trevlig stund.

NISSE SCHERMAN

Pieter Tham

Pieter Tham. Foto Charlotte Strömwall

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22