PRESSA LÄPPARNA HÄR

Oct 5th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Pressa läpparna här

Av Agneta Klingspor
Bokförlaget Mormor 2009

Frank är inte ens trettio år. Iris är sjutton år äldre. Fortfarande tilldragande. Väl bibehållen. Det är Kärlek från första sidan till den sista. Inte bara den sinnliga utan den besatta. Det är en tunn bok. Som vanligt av Agneta Klingspor. Om tungornas, händernas och könens möten. Och hon skriver om hur den stora passionen sakta men säkert mals ned. Om brytningarna och de nya mötena. Om mötena och de nya brytningarna. Till slutet då allt, just allt, är över.

”De går åt var sitt håll, ser sig inte om. De försvinner bort i grå november, regnet är underkylt, SMHI varnar för halka.”

Agneta Klingspor

Klingspor har en fenomenal förmåga att trots bristen på en romans traditionella handling se till att läsaren tvingas läsa boken utan uppehåll. Ungefär som många recensenter skriver om kriminalromaner. Men Agneta Klingspor är så mycket skickligare. I att åskådliggöra sinnlighet, spyor och tillkortakommanden.

Jag vet inte om det finns någon svensk manlig författare som kan återge den besinningslösa kärleken på ett så utlämnande sätt och så detaljerat känslomässigt som Klingspor gör. Skulle i så fall vara Eldkvarns Plura.

Det är förvånansvärt att inte Agneta Klingspor har en mer framträdande ställning inom svensk skönlitteratur.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22