PLATS 7 A

Nov 27th, 2021 | By | Category: 2021-11 nov, Recension

Omslag till Plats 7 AAv Sebastian Fitzek
Flugangst 7 A,
Översatt av Sebastian Gröndahl
Forum, 2021
ISBN 978-91-37-15865-5, mjuka pärmar, 429 sidor

Det handlar om att vara instängd. Alla är det mer eller mindre i boken. Mest känner psykiater Mats Krüger sig orolig. Han måste flyga för första gången på tjugo år. Han har noga studerat flygkraschstatistik. Han vänder och vrider på uppgifterna och har en plan för resan.

Naturligtvis gäller inte hans förutseende. Flygplanet blir hotat. Enbart han kan rädda passagerarna. Eller kan han det? Han får inte blanda in någon … polis eller piloten till exempel. Samtidigt utspelar sig ett förfärligt drama med dottern. Hon ska föda barn men hamnar helt på villovägar och det ser illa ut.

Liksom i Passagerare 23 är en handfull människor inblandade. De visar sig inte vara vad man tror och deras förändringar ökar lusten att läsa vidare och verkligen få reda på vad som pågår. Och varför. För varför är frågan.

Harlan Coben har skrivit på baksidan: Fitzeks thrillers är andlöst spännande och fulla av överraskande vändningar. Ja, absolut, mycket bra vändningar.

Författaren själv skriver i ett trevligt efterord att alla hans böcker är olika. Inga serier. Inga återkommande figurer. Men jag tycker nog att hans stil är densamma. Och det är tryggt.

HELENA SIGANDER

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek. Foto Marcus Höhn

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22