PARTNERS

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-3, Recension

Av John Grisham
The Partner 1997
Översatt av Sam J. Lundwall
Bonnies 1997

Grisham är i sanning en märklig författare. Visserligen är hans huvudpersoner nästan alltid advokater – åtminstone folk med anknytning till juridiken – men inom de ramarna lyckas han år efter år hitta nya uppslag som alltid blir intressanta och läsvärda böcker.

Den här gången är det en jurist som smiter med en ohygglig summa pengar, jagas, blir funnen, torterad, hemtagen till USA av FBI och befinner sig på sjukhus i väntan på rättegång för mord och stöld.

Saken verkar klar men det är den inte allls, vare sig för utredarna eller för läsaren. Steg för steg uppenbaras nya insikter och strax före slutet sitter man bara och sträckläser. Hur skall det gå, hur skall det gå?

Boken blir med säkerhet film och jag sätter en Bingolott på att Hollywood ändrar slutet. Även om originaltiteln ger en antydan om vad som är att vänta ville åtminstone inte jag ha det så här.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22