ÖVER SVART IS

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-2, Recension

Av Peter Abrahams
A Perfect Crime 19’18
Översattl av Johan Nilsson
Wahlström & Widstrand 2000

Utifrån den enklaste av alla intriger – hustrun. älskaren och den svartsjuke äkta mannen – har Peter Abrahams skapat en sinnrik och utomordentligt spännande thriller.
Francis som bor någonstans i New Hampshire sköter om en fritidsstuga på en liten ö åt sin väninna som har flyttat till Rom. Stugan blir kärleksnäste för henne och hennes älskare radioprataren Ned. Men idyllen hotas snart. Francis make Peter är hyperintelligent och svartsjuk. Han upptäcker förhållandet och beslutar om dödlig hämnd. Peters IQ är så dokumenterat överlägsen att han anser sig lätt kunna konstruera det perfekta brottet, skaffa ett redskap som utför det, utan att ett spår av misstanke faller på honom själv. Efteråt som enda bekymmer bara ha att stå ut med all medömkan över förlusten från släkt och vänner. Naturligtvis kan inte all IQ i världen hindra slumpen att spela in och förstöra för Peter. Ahrahams berättar intelligent och underhållande. Förlaget använder berömmande ord om Ahrahams av Stephen King som reklam för boken. Behövs inte. Kings egna verk når inte upp till fotknölarna på Abrahams. Johan Nilssons översättning är OK.

JAN ERIC ARVASTSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22