OPERATION MONSUNREGN

Feb 12th, 2021 | By | Category: 2021-02 feb, Recension

Omslag till Operation MonsunregnAv Per Ottosson & Daniel Vesterhav
Bokfabriken, 2021
ISBN 9789178355969, inbunden, 361 sidor

Den här debutboken är skriven av två som kan mycket om polisverksamhet. Per Ottosson är chef för polisens utvecklingscenter mot organiserad brottslighet. Han har också arbetat med infiltratörer. Daniel Vesterhav är kriminolog och har arbetat med forskning i samma ämne.

Med andra ord: de vet vad de skriver om. Martin Malm är polis i Göteborg och har varit hanterare åt infiltratörer, men har nu gått över till en skrivbordstjänst. Orsaken är att han varit hotad och av familjeskäl har han tvingats byta arbete.

Nu blir Martin kontaktad av en sina tidigare infiltratörer. Han har tips om en vapensmugglingsaffär, men kräver samtidigt hjälp av polisen. Polisen blir intresserad och Martin kan inte låta bli att bli operativ igen. Det leder honom ut på ett uppdrag i Thailand. Men han säger inget om det till familjen och skyller på en Europaresa i tjänsten. Kanske inte så smart. Solbrännan går inte att dölja.

Naturligtvis har författarna koll på polisprocedurerna och de lyckas också tråckla ihop en trovärdig och spännande historia som ligger bra i tiden. Däremot har de annat att lära, person- och miljöbeskrivningarna är grunda. De ger inte den rätta kulissen till bokens händelser. Lika trovärdig som thrillerelementen är lika lite tror jag på beskrivningen om Martins familjeliv.

Det här är tänkt att bli starten på en serie om Martin Malm. Den har alla möjligheter att bli läsvärd och efterfrågad. Men då efter lite litterära förbättringar.

NISSE SCHERMAN

Ottosson & Vesterhav

Per Ottosson och Daniel Vesterhav. Foto Bengt Alm

Taggar: , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22