OPERATION BRANDVÄGG

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Andy McNab
Firewall 2000
Översatt av Gösta Zetterlund
Forum 2002

Ja, jag är faktiskt benägen att hålla med vad författaren Stephen Coonts säger: – Den bästa thrillerförfattaren sedan Alistair MacLean! Detta ar en riktig så kallad ”bladvändare” med en inledning som tar andan ur en. Huvudpersonen ar som vanligt Nick Stone, f.d. SAS-officer, som inledningsvis har som uppgift att kidnappa en rysk maffiakung i St. Peterburg.

Den ”sket sig” som det ju heter i dessa kretsar och plötsligt finner sig Stone vara hyrd av sitt kidnappingsoffer. Eftersom Stone är i desperat behov av pengar nappar han på erbjudandet, som innebar en hel miljon dollar åt honom själv.

Vad ska han göra? Jo, han och en datanörd ska ta sig in i en datacentral i södra Finland och stjäla några enormt viktiga disketter. Disketter som för ryssarna kommer att kunna avgöra det kalla kriget, som tydligen ännu inte tagit slut, och ge dem ett enormt övertag över den amerikanska krigsmakten i Pentagon.

Action hela tiden, men inte så överdrivet som i så många andra thrillers nuförtiden. Jag gillar Nick Stone och ser honom gärna i flera äventyr av det här slaget. Vad han använder sina verkligt hårt och välförtjänta buntar av dollarsedlar till överlåter jag åt läsarna att ta reda på.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22