ONT BLOD

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Arne Dahl
Bra Böcker 1998

Jag brukar ogilla böcker om seriemördare, kanske av samma skäl som jag inte läser FASS eller läkarböcker. Det sjuka är irrationellt. Men här är en kriminalroman om just detta ämne som inte bara är läsvärd och spännande utan författaren har dessutom hittat en ingång som gör den extra minnesvärd. Eftersom det är en pseudonym med uppenbar skrivvana går det inte att undvika att man börjar gissa sig fram. Man skulle kunna tänka sig en mycket stram Svedelid, inte minst för att första offret heter Lars-Erik Hassel (Lars-Erik Berenett/Roland Hassel), men det finns också andra aspiranter. Exempelvis Esbjörn Esbjörnsson för jargongen och kunskaperna i polisarbete. Antagligen har jag fel.
Det här är en polisroman som utvecklas till en thriller med element från pusseldeckarens värld. Baksidestexten säger att ”det är en bok som det inte går att lägga ifrån sig”. Visst går det, men man gör det högst ogärna.

HELENA GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22