ONDA DRÖMMAR

Apr 12th, 2022 | By | Category: 2022-04 apr, Recension

Omslag till Onda drömmarAv Anna Jansson
Norstedts, 2022
ISBN 978-91-1-310143-9, inbunden, 391 sidor

Detta ska vara den 23:e boken om Anna Wern. Anna Jansson verkar inte ha brist på nya fall för henne, och hon följer också hennes privata bekymmer.

Här är hon änka efter sin älskade Björn och låter arbetet fylla hålet i själen medan barnen är på fastlandet hos farföräldrarna.

I inledningen är det en försvunnen liten pojke, mamman Laura, specialpedagog, är på konferens och låter sin nya sambo, barnpsykolog, ta hand om hemmet. Men barnpsykologen, Amelie får samtal om att hennes far är döende och måste hastigt till sjukhuset i Visby från Slite där de bor. I förvirringen hinner treåringen försvinna ut genom dörren och polisen larmas. Det är kallt ute.

Nå, polisen hittar gossen, men mystiskt: han var placerad inne i en flyttkartong i en flyttbil och hade strypmärken som om någon försökt döda honom.

Det blir värre, ett mord och många undvikande svar från vittnen. I centrum finns också en klass med problemelever vid den privata grundskolan, där både Laura och Emelie varit engagerade yrkesmässigt.

Intrigen och de misstänkta virvlar omkring och allt får en inte helt väntad lösning (men inte heller en helt psykologiskt trovärdig tyvärr).

Anna Jansson kan skriva, det har vi lärt oss under hennes nu långa karriär. Vissa delar, t.ex. den inledande paniken över en försvunnen liten pojke, griper läsaren, andra delar blir lite väl pratiga. Kan man misstänka att förlaget inte tycker att det behövs en hårdhänt redaktör för hon kan ju skriva och hon säljer bra?

Intressant persongalleri men lösligare intrig.

LEIF-RUNE STRANDELL

Anna Jansson.

Anna Jansson. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22