ODÖDLIG

Oct 7th, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Recension

Omslag till OdödligAv  S  J Bolton
Like this, for ever 2013
Översättning Lilian och KG Fredriksson
Modernista 2013
ISBN 978-91-7499-300-4, inb, 439 sid

I våras kom Livrädd, som jag tyckte mycket om, och den kändes som årets mest spännande deckare. Nu kom den tredje boken om polisen Lacey Flint, och den är lika spännande. Inte spännande bara på det vanliga deckar/thrillerviset utan också för att huvudpersonen, vis sidan av Lacey, är en elvaårig pojke som jag med hjärtat i halsgropen undrar om författaren tänker ta livet av.

Sharon J BoltonNej, ska förstås inte säga mer. Och de personliga relationerna mellan barnen, mellan barn och föräldrar, mellan poliserna, spelar en stor roll. Den första boken, Nu ser du mig, har jag inte läst vilket nu känns som en miss, för det som hände där och då spelar en viss roll (men inte avgörande för att förstå denna). Men också Barbro Lindborg, som recenserade den, gillade författarens sätt att lura läsaren. Hon hoppades att den boken inte skulle vara en engångsföreteelse, och det är den alltså inte.

I denna är Lacey sjukskriven efter det som hände i den förra boken, men dras in när unga gossar hittas mördade, men inte sexuellt utnyttjade, och dumpade vid Themsens stränder. Det tycks handla mycket om blod, och en psykiater för fram en teori om vampyrism.

Gänget elvaåringar ska förstås lura  sina oroliga föräldrar och ge sig ut på spaning.

Det är Modernista som ger ut Bolton, men annars passar böckerna helt in i Minotaurs utgivning. Läs!

LEIF-RUNE STRANDELL

SJ Boltons webb: http://www.sjbolton.com

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22