ÖDETS SKEPP

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Robin Hobb
(Del 3/3 i serien Handelsmännen och de magiska skeppen)
Ship of Destiny, 2000
Översatt av Lena Karlin
Natur och Kultur 2002

Robin Hobb är tillbaka i den avslutande delen av andra trilogin från sin vältecknade fantasyvärld. På originalspråket är tredje trilogin redan inne på sin andra bok och håller fortfarande hög klass. Till skillnad från första och tredje trilogierna som ar skrivna i första person utifrån lönnmördaren Fitz perspektiv, skildras har familjen Yestrits öden i gängse tredje person. Även i detta format presterar dock Hobb trovärdiga karaktärer och levande dialog.

De mäktiga handelsmannafamiljerna i Bingestad, av vilka Yestrits är en av de äldsta, har uppnått sin status genom att komma i besittning av ett märkligt träslag. Det har tillåtit dem att bygga fantastiska, till synes besjälade skepp. Boken gör ett bra jobb med att väva samman och avsluta trilogins olika trådar med drakar, sjöormar, invasionshot och annat som allt kretsar kring familjen Yestrit och Bingestad.

JENS LEDIN

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22