O.P. NILSSONS EGET FALL

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Vic Suneson
Bonniers Kriminalklassiker 2002

Med hela 20 deckare i denna utmärkta serie återutgivningar har Bonniers f.d. redaktör Per Olaisen för alltid skrivit in sig i deckargenrens historia.

Detta är en Suneson-deckare som kom ut första gången 1975, men som jag efter omläsningen kan utropa att den håller fortfarande. O.P. Nilsson är kommissarie vid Stockholmskriminalen. Han har råkat ut för en stor tragedi i sitt liv. Hans hustru har dödats av en smitare och Nilsson gör vad många skulle ha gjort i samma situation. Han bestämmer sig för att sätta in allt vad som går för att hitta ”mördaren”/smitaren. Samtidigt inträffar ett annat mord i och med att en känd läkare hittas knivmördad i sin villa.

Turligt nog hann läkaren ringa till O.P. innan han avled av skadorna. Märkligt nog tycks det finnas ett visst samband mellan de två dåden och man riktar misstankarna mot en kvinna. Hon förhörs, men måste släppas. Dagen därpå är ”oturen” framme och hon faller så olyckligt i en trappa att hon avlider.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22