NOLLPUNKT

Apr 6th, 2020 | By | Category: 2020-04 apr, Recension

Omslag till NollpunktAv Jörn Lier Horst och Thomas Enger
Nullpunkt, 2018
Översättning Lotta Eklund
Wahlström & Widstrand, 2020
ISBN 978-91-46-23619-1, inbunden, 198 sidor

Båda författarna har gedigna deckarbakgrunder (och Horsts ena huvudperson Lina Wisting dyker upp i vimlet på en presskonferens). Nu ska detta vara första delen i en serie med nya huvudpersoner, polisen Alexander Blix och kändisbloggaren/journalisten Emma Ramm.

Här handlar det om en kvinnlig idrottsstjärna som ska komma ut med sina memoarer som enligt uppgift ska innehålla mycket, inte särskilt smickrande, om andra kända personer i Norge. Men hon kommer inte till lanseringen, Emma söker upp hennes hem där dörren är olåst och det finns tecken på att något inte står rätt till. Polisen kopplas in och på det sättet kommer Alexander och Emma att dra nytta av varandras kunskaper och iakttagelser i utredningen.

Försvinnandet är inte det första tecknet på att något allvarligt är på gång. Det verkar som om flera mord har med siffror att göra, sker det en nedräkning till nollpunkten?

En skruvad intrig, och sådana är vi vana deckarläsare nöjda med om bara berättelsen trots allt känns trovärdig. Och det gör den. Mycket dialog, en hel del Oslomiljö, en hel del tuffare än i alla fall Lier Horsts tidigare Wisting-serie.

LEIF-RUNE STRANDELL

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst. Foto Dag Nordsveen

Thomas Enger

Thomas Enger. Foto Rolf M. Aagaard

 

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22