NIGHT OF SILKEN SNOW and OTHER STORIES

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

By Francis M. Nevins
Five Star 2001

Ett stort nöje är det att få presentera 10 stycken noveller av en författare som naturligtvis, för länge sedan, borde ha varit översatt till svenska. Det är faktiskt en gåta att han inte har uppmärksammats av några av våra både stora och små bokförlag. Här är ju tio stycken verkliga pärlor.

Inte för inte har Nevin erhållit två Edgars för sina insatser i genren, dels med en faktabok om Ellery Queen, dels för en av sina short stories.

I denna samlingsvolym av hans stories får vi vara med om hur ”lurendrejare” lurar ”lurendrejare” samt hur de ibland måste samarbeta för att lösa vissa fall. Vi får lära känna några av Nevins huvudfiguer och det är en mycket angenäm bekantskap vill jag lova.

Jag har tidigare skrivit om vår svenske Björn Karlins roliga och skickliga och spännande thrillers, där ordet scam förekommer i samtliga titlar. SCAM står för svindel, skoj och konster.

Här är det verkligen fråga om scam på hög nivå och ofta med ett stänk av humor.

Jag skulle mer än gärna se både Loren Messing och Gene Spark på svenska samt i en Vol II med ytterligare noveller av Nevins.

EVA MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22