NI ÄLSKAR DEM INTE

Sep 9th, 2012 | By | Category: 2012-09 sep, Recension

Omslag till Ni älskar dem inteAv Belinda Bauer
Finders Keepers 2012
Översättning Ulla Danielsson
Modernista 2012
ISBN 978-91-7499-111-6, inb, 407 sid

Detta är den tredje boken som utspelar sig i Shipcott vid Exmoorheden. Ett antal av personerna i de tidigare böckerna återfinns också här, och lovorden över de tidigare (Mörk jord och Skuggsida) kan upprepas här.

Deckare, polisroman? Mest thriller. Först försvinner en ung flicka ur en parkerad bil och bara en lapp med texten ”Ni älskar henne inte” finns kvar. Har hon rymt, blivit kidnappad? Man avvaktar men så försvinner fler barn på likartat sätt och med likadana lappar.

Byns lokala polis, Jonas Holly, är i början fortfarande sjukskriven efter att hans fru mördats (i tidigare bok). Men han kommer tillbaka i tjänst men mår inte helt bra. Är han faktiskt inblandad själv? Än mer obehagligt blir det när han också försvinner i samband med att ett nytt försök att röva bort ett barn sker.

Belinda BauerSå långt får läsaren veta mer och får möta de bortrövade barnen som hålls fångna som hundar. Det blir allt hemskare och spänningen stiger.

Vi får följa en lång rad personer, inte bara poliserna, och ser hur ung kärlek mellan tonåringar utvecklas. Miljön, relationerna mellan invånarna i området, känslorna som rörs upp spelar den stora rollen, inte gåtan kring hur barnen försvinner.

Men trots att man tidigt kan veta ungefär hur det slutar kommer ändå en överraskning sist.

Läs den (och de tidigare).

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22