NÄRA OSS

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Håkan Larsson
Gondolin 2004

Håkan Larsson, fil. dr i konstvetenskap, är en stilsäker författare både när han skriver för vuxna (Som i Strindberg behövde aldrig fly från Belgrad 2002) eller som här för ”unga vuxna”. I denna första bok i en trilogi berättar han om den unge skåningen Patrik och hans flickvän Åsa Löving, Loving kallad. Det är en kille utan större problem – hans relationer till kompisar och familjen är goda. Kärleken till Loving skildras utan stora åthävor, men genom sitt goda språk och skiftande perspektiv blir det som berättas inte händelsefattigt eller stillastående.

Hans lillasyster försvinner och berättelsen formas om till en spänningsmättad kriminalhistoria. Eftersom författaren kommer från Hörby får man associationer till Helen-fallet, men detta är inget försök till sensationsskriveri. I stället får man en riktigt bra roman som inte enbart beskriver det ytliga. Den har många bottnar och porträtten av de människor som vistas mellan pärmarna är trovärdiga och helgjutna.

De vackra omslagen på denna och de två följande romanerna är gjorda av Lars Jacobsen.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22