NÄR VI FALLER

Nov 24th, 2021 | By | Category: 2021-11 nov, Recension

Omslag till När vi fallerAv Gabriella Ullberg Westin
HarperCollins Nordic, 2021
ISBN 978-91-509-6347-2, inbunden, 355 sidor

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon studerade kriminologi vid Stockholms universitet och arbetade som kommunikationsansvarig på ett telekombolag innan hon blev författare på heltid. När vi faller är hennes sjunde bok om kriminalinspektör Johan Rokka och hans kollegor vid Hudiksvallspolisen.

En varm julimorgon hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Har han begått självmord eller har han mördats? Dödsfallet kommer som en chock för anhöriga och för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson skapa ett framgångsrikt bitcoinföretag i staden.

Hantverkaren Henry Frisk jobbar med Jens Hults hus. Han är frånskild och har svårt att få ekonomin att gå ihop och kunna ge sin tonårsson Dexter det han behöver. En dag får Henry ett erbjudande som skulle ge honom rejält med pengar, men som innebär att han måste begå ett brott. Vad är han beredd att göra för att få mer pengar? Erbjudandet leder också till att Dexter försvinner.

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir alltmer komplex. Dessutom påverkas Rokka både privat och på jobbet, då kärleksrelationen med kollegan Janna sätts på prov och den nya kollegan Natalie gör livet surt för honom.

När vi faller är den första boken av Gabriella Ullberg Westin som jag läser, och jag frågar mig hur jag har kunnat missat hennes tidigare sex! Boken är välskriven och spännande och har en jordnära och välkonstruerad intrig med vanliga personer i handlingen. Det här är visserligen en deckare med mord, men författaren tar upp flera olika teman, bland andra relationsproblem, fattiga och rika, föräldraskap och missbruk. Hon är bra på att teckna personligheter och miljöer, och läsaren får verkligen en känsla av småstadslivets fram- och baksidor. Hon tar också upp nymodigheten bitcoinföretagande, och där känner jag att jag inte riktigt hängde med i alla resonemang. Tempot i handlingen är genomgående bra och upplösningen oväntad. En riktigt bra deckare!

LARS-ERIK HOLM

Gabriella Ullberg Westin

Gabriella Ullberg Westin. Foto Ola Axman

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22