NÄR ORÄTTVISAN SEGRAR

Feb 22nd, 2017 | By | Category: 2017-02 feb, Recension

Omslag till När orätvisan segrarAv Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuent
RM Förlag, 2016
ISBN 978-91-981457-5-5, 83 sidor

Både Nisse Scherman och Per Erik Tell var hyfsat nådiga i sina recensioner av duon Nilsson & Larancuents kriminalroman Män utan nåd (2013) och Nilssons ”fängelsebok” En livstidsdömds dagbok, Del 1 – Tidaholm (2014) där Pierre D Larancuent skrev förordet.
 Nu återkommer författar- och fängelsekamraterna Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuent med en novellsamling betitlad När orättvisan segrar på Nilssons eget bokförlag.
De tre novellerna handlar till största delen om kränkningar av både fångar, poliser och så kallade plitar samt om intagna på fängelser som misshandlar varandra. Det finns ett visst driv i de båda författarnas sätt att skriva och avsikten – som märks alltför väl – är att boken ska fundera som en väckarklocka, i stil med Uppdrag granskning.

Ricard Aron Roland Nilsson (född 1976) dömdes i januari 2000 till livstids fängelse för att året innan ha begått ett trippelmord i närheten av skånska Klippan. Under anstaltstiden har han avlagt sex universitetsexamina. Innan dess var han skivbolagsdirektör och arbetade med artister som Lycky, Dilba, Titiyo, Jessica Folcker, Blues och Jennifer Brown. I februari 2013 ansökte Nilsson om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff men nekades detta av Örebro tingsrätt. Bakom murarna har Nilsson blivit ordförande för FRIO – Fångarnas Riksintresseorganisation.

Pierre D Larancuent (född 1981) dömdes år 2004 till 14 års fängelse för narkotikabrott. Under anstaltstiden har han läst in en högskoleexamen i såväl historia som sociologi.

BJÖRN ENMAN

Nilsson-Larancuent

Nilsson-Larancuent. Foto Ingrid Nilsson

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22