NÄR ONDSKAN TALAR

Mar 25th, 2020 | By | Category: 2020-03 mars, Recension

Omslag till När ondskan talarAv Ramona Fransson
anomaR Förlag, 2020
ISBN 9789187779787, danskt band, 270 sidor

Författaren tillhör de mer flitiga. Hela hennes utgivning är dessutom på eget förlag. Hon har skrivit över femton kriminalromaner och dessutom ett par fackböcker. Deckarna är uppdelade på tre olika serier och denna den tredje har polisen Hassim Wiklund och hans hund Akkila i huvudrollen. Detta är den andra boken i den serien.

Ramona Fransson bor i Göteborg och hennes poliser verkar också där. Hassim och hans kollegor tar sig an ett fall där ett barn har försvunnit. De söker överallt, pratar med föräldrarna och med tidigare dömda pedofiler. Fallet drar ut på tiden och tar så småningom en dramatisk väg. Att barn försvinner berör både de utredande poliserna och den som läser boken.

Under utredningen dyker dessutom ett gammalt fall, där Hassims bror blev mördad, upp igen. Utredningsarbetet blir komplicerat.

Jag kan ha invändningar mot det stundtals naiva språket och att där finns smått ologiska vändningar i intrigen. Boken är till stor del dialogdriven, vilket går ut något över både person- och miljögestaltningar.

Ramona Fransson ska ha beröm för sin envetenhet, för sin förmåga att skriva spännande intriger. De duger gott för nervkittlande underhållning.

NISSE SCHERMAN

Ramona Fransson.

Ramona Fransson. Foto Linda Lundquist

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22