NAKEN I DÖDEN

Jul 26th, 2016 | By | Category: 2016-07 juli, Recension

Omslag till Naken i dödenAv J.D Robb [pseud för Nora Roberts]
Naked in Death, 1995
Översatt av Peter Samuelsson
Modernista, 2016
ISBN978-91-7701-079-1, 304 sidor

Detta är en återutgivning. Tidigare gavs boken ut 2005 av Replik Förlag i översättning av Evastina Törnqvist. En kuriositet: När första bokens första tryckning av Robbs ”In Death”-serie kom hade den författarnamnet D. J. MacGregor på omslaget, vilket ändrades senare.

Den handlar om Eva Dallas vid polisen i ett framtida New York som misstänker den superrike irländske affärsmannen Roarke för mordet på en högt uppsatt prostituerad. Hon har en knepig bakgrund som inbegriper dödande i tjänsten, något som ger henne mardrömmar och tvingar henne att genomgå psykologisk utvärdering.

Det är en märklig tid. Prostitution är tillåten men vapen är bannlysta för alla utom för samlare med licens. Det visar sig att Roarke har en sådan licens.

För att lösa sitt fall måste hon, trots att det från början bör henne emot, närma sig den misstänkte. Det visar sig att detta närmande blir mycket tätt.
Blandningen av passionerad romantik och det kriminella inslaget gör historien aningen originell, nästan med smak av Mike Hammer fast med omvända förtecken. Att Nora Roberts kan skriva både spännande och underhållande vet de flesta vid det här laget och hon blir inte sämre när hon gör det under pseudonym. Hon har hittills lyckats sälja mer än 400 miljoner av sina böcker runt om i världen, blivit prisbelönt otaliga gånger och utnämnd till USA:s mest populära romanförfattare av tidningen New Yorker.

BARBRO LINDBORG

Nora Roberts

Nora Roberts. Foto Bruce Wilder

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22