NÅDASTÖTEN

Aug 12th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till NådastötenAv Christina Larsson
Harper Collins Nordic, 2017
ISBN 978-91q-509-3277-5, 381 sidor

Nådastöten är den femte boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg. Här har hon varit sjukskriven sedan en  utredning gått snett och ledningen undrar om hon är  inte tillräckligt psykiskt stabil för att återgå i ordinarie tjänst.

Christina LarssonFörutom bokens huvudtemata, mordet på en 86-årig man som hittas först efter ett halvår och mordhot mot en minister och diverse höga chefer inom industrin, tar Larsson upp samhällets negligering av sina äldre medborgare och kvinnors behandling i yrkeslivet.

Likt många av Larssons tidigare böcker är detta är en typisk polisprocedurroman med sidospår som berättar en hel del om de olika personernas vardags- och känsloliv, om Göteborgsmiljöer men ändå mest om utredningsarbete. Hon berättar rappt och spännande och lyckas få till en trovärdig och genomtänkt upplösning.

Jag har läst flera av Christina Larssons tidigare romaner och skrivit om dem i Dast och tycker att hon hela tiden håller stilen och båda fötterna på jorden.

Hon är utbildad statsvetare och manusförfattare för teve och film förutom att hon skriver både kriminalromaner och feelgoodromaner. Själv anser hon att författare inte är ett yrke utan snarare en diagnos.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22