MURDER MOST PUZZLING och deckarspel

Jan 26th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till Murder most puzzlingAv Stephanie von Reiswitz
Chronicle books, 2020
ISBN 9781452171609, 96 sidor
Murder most puzzling är en bok som är ett mordpussel. Vad jag kunnat se är den avsedd för vuxna. Boken är snygg, tjocka pärmar där framsidan är genombruten med ett nyckelhål och en inlaga full av genomtänkta och välgjorda illustrationer. Som en spännande bilderbok. Författaren  är för övrigt illustratör och konstnär och har gett ut fler .

Boken innehåller beskrivning av tjugo mordmysterier. Varje mysterium innehåller en sida med text, en sida med illustration och därefter ett uppslag med enbart en illustration. Med hjälp av den sistnämnda förväntas läsaren lista ut vem som är mördaren. Längst bak i boken avslöjas de rätta svaren.

Ett roligt upplägg som kan vara en utmärkt present för unga i rätt ålder (med tanke på innehållet). För vuxna faller idén däremot tyvärr på att varje fall endast innehåller en enda, och mycket uppenbar, ledtråd. Om författaren inte tryckt inte så många och korta fall utan nöjt sig med betydligt färre och istället ägnat utrymmet åt att ge fler och djupare ledtrådar tror jag att detta hade varit en riktigt rolig pussellösningsbok även för en vuxen publik.

Går att skaffa via bokhandel på webben.

Kartongomslag till svenska Chronicles of crimeSpel
Chronicles of crime är ett av de många mordgåtespel som kommit på senare tid. Inte alls lika avancerat som Box One, varken tekniskt eller vad gäller mordgåtor, men riktigt trevligt. Spelet går förstås ut på att avslöja mördaren och för detta använder man ledtrådar och även en mobilapp som laddas ner. Underhöll hela familjen en sen julaftonskväll men fungerar minst lika bra att spela ensam. Inte många spel man kan säga det om. Svensk version finns.

EVA ULLERUD

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22