MORDET SOM KOM AV SIG

Oct 5th, 2021 | By | Category: 2021-10 okt, Recension

Omslag till Mordet som kom av sigAv Lennart Rammer
Stevali, 2021
ISBN 9789189228313, inbunden, 179 sidor

Titeln på boken kan få läsaren att tro att detta är en humoristisk bok. Så är inte fallet. Visserligen förekommer här en rolig historia. Men den är av typen pappavits, som alla har hört förut.

I själva verket är detta en mer eller mindre ohöljd turistbroschyr. Den handlar om vindistriktet Franken i Tyskland. Större delen av romanens innehöll beskriver vingårdarna där och regionens historia.

Romanens intrig och handling får inte många sidor. Lika bra är det. Den erbjuder inget minnesvärt. En grupp medelålders personer gör en vinresa till Franken i en minibuss. En av deltagarnas 83-åriga mamma medföljer också.

Några personer bär på en gammal skolhändelse. De har varit indirekt vållande till en lärares död och har också kränkt griftefriden. Detta är givetvis preskriberat. Men händelsen kommer ikapp dem under resan. Dessutom sker några mystiska händelser som hotar 83-åringens liv.

Författaren är pensionerad rättsläkare. Det märks i handlingen.

Tyvärr är inte boken tillräckligt korrekturläst. Det retar alltid läsarna.

NISSE SCHERMAN

Lennart Rammer

Lennart Rammer. Foto Gittan Rammer

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22