MORDET PÅ SARA WEISS

Nov 21st, 2018 | By | Category: 2018-11 nov, Recension

Omslag till Mordet på Sara WeissAv Dennis Karlsson
Hoi förlag, 2018
ISBN 978-91-7697-075-1-, inbunden, 345 sidor

Detta är andra delen i en tänkt trilogi. Den första, Mareld fick bra recensioner. Att det blir en tredje del kan man ana sig till i vissa lösa trådar i slutet.
Huvudpersoner är poliserna i Kungälv, även om kommissarie Vera Lind bor i Göteborg. Och boken inleds med våldtäkt och mord på Sara Weiss, och att man hittar två kvinnolik invirade i plast och nedsänkta vid en gammal båt i en övergiven hamn i Göteborg (just den hamnen är författarens skapelse). Ombord hittas också en ung flicka som medan poliserna arbetar lyckas försvinna spårlöst.

Så hittas ytterligare ett kvinnolik i en kyrkoruin i Kungälvstrakten, och snart inser poliserna att fallen hänger ihop.

Insprängt, markerat med att detta händer tidigare, finns också en rad psykoterapisessioner där en man träffar en kvinnlig terapeut, men det verkar oklart vad han egentligen hr för problem. Vi läsare förstår ju att han väl är den mot troliga mördaren.

Utredningen rullar på och morden blir lösta. Det sker också en del mellan olika poliser i gruppen, och frågan är också vem som ska bli den nya chefen eftersom den nuvarande går i pension.

Intrigen är det inget fel på, men personerna tecknas lite skissartat och inte ens Vera Lind får djup i min läsning. En hårdare redigering hade också varit bra, det blir lite upprepningar och miljötomgång här och var. Och alltså en del lösa, förbryllande, trådar som vi bör få förklaring på i den avslutande delen.

Författaren, som debuterade med Mareld, är född i Uddevalla och nor nu i utanför Ljungskile (numera en del av Uddevalla kommun). Han är lärare, beteendevetare och psykoterapeut och har arbetat på skolor och behandlingshem. Just psykoterapidelarna känns realistiska.

LEIF-RUNE STRANDELL

Dennis Karlsson

Dennis Karlsson. Foto Anette Norén

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22