MÖRDARENS LÄRLING

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Första boken om Fjärrskådarna
Av Robin Hobb
The Farseer. Assasin’s Apprentice 1995
Översatt av Ylva Spångberg
Legenda 1997

Mördarens lärling är den första delen i en trilogi om Fjärrskådarna – ett kungasläkte med kunskap att ta sig in i andra människors sinnen och styra deras tankar och handlingar.

Mördarens lärling är historien om en oäkta son till en av tronföljarna, hans namn blir kort och gott ”sonen” och denne son blir skolad i den hårda konsten att begå lönnmord, allt för att hjälpa kungen i hans dagliga slit med att styra sina hertigdömen. Under sonens lärotid börjar Rödskeppspiraterna härja och sprida skräck längs kustlinjen med sin omvända utpressningsteknik: ”betala eller vi återlämnar vår gisslan till deras byar.” Mystiskt eller hur.

Serien om Fjärrskådarna är inte en traditionell fantasy. Här finns inga konstiga djur eller halvmänniskor som brukar vara en så utpräglad del av fantasyn. I stället är boken mer lik en psykologisk thriller i fantasyskepnad. Så det blir en frisk fläkt och en ny stark bekantskap som är nyskapande i den alltmer expansiva marknad som Sverige utgör.

Rekommenderas varmt.

KRISTER NILSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22