MORD UNDER TJÖRN RUNT

Jul 16th, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till Mord under Tjörn runtAv Ramona Fransson
anomaR förlag

Det här är femte boken som berättar om kommissarierna Greger Thulin och Katarina Linde och deras kollegor. Den här gången inträffar uppseendeväckande mord samtidigt som Tjörn Runt pågår. Det är det enda sambandet med segeltävlingen. På senare år har böcker skrivits och sålts som handlar om Sandhamn och Marstrand. Kanske kittlar de människors fåfänga.

Den här boken handlar om mord på Sveriges mest berömda författare Lilly Gertzon och landets justitieminister Bertrand Thom i ett sommarhus på Tjörn, Kyrkesund närmare bestämt. Huvudpersonerna kommer från förlagsvärldens rikaste släkter och VD och chefredaktör för Mexpressen har tunga roller.

Boken handlar om att makt korrumperar, rikas brist på empati och känsloliv. Däremot finns rikhaltigt beskrivet om sexuella perversioner, pedofileri och kärlek utan kärlek för ekonomisk makts skull.

Ramona FranssonRamona Fransson skriver inte så oävet. Det är visserligen lite segt i början, men efterhand tar boken fart. Jag är lite konfunderad över att Fransson behöver ge ut sina böcker på eget förlag. Hon kanske vill det. Men korrekturläsning mm skulle bli bättre med annat förlag. Böckerna är inte sämre än andra kriminalromaner som produceras i överflöd för bokläsarna. Eller vänligare uttryckt: Mord under Tjörn Runt är i klass med övrig kriminallitteratur som ges ut idag.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22