MORD PÅ STENUNGSBADENS YACHT CLUB

Jul 25th, 2013 | By | Category: 2013-07 juli, Recension

Omslag till Mord på Stenungsbadens Yacht ClubAv Ramona Fransson
AnomaR, 2013
ISBN 9789186465308, inb, 265 sidor

Ramona Fransson har en bra förmåga. Hon kan skriva lättlästa och förhållandevis enkla deckare om tunga och allvarliga ämnen. Intrigen till den här mordhistorien är denna gång hämtat från den tilltagande människohandeln. Trafficking, mäns våld mot kvinnor, pedofili, organiserad prostitution, våld och knark är de brott som författaren sätter fokus på.

Att romanen sedan är mycket lättläst gör ju att budskapet kan nå ut till så många fler. Ramona Fransson är märkbart engagerad och det gör att man som läsare också upprörs över de vidriga och omänskliga människor man får möta. De stycken som handlar om unga flickors liv i detta helvete är bokens bästa.

Ramona FranssonSamtidigt får vi följa författarens polisgäng, deras tankar, grubblerier och relationsproblem. Det kan ibland bli lite väl karikerat, men i det stora hela ger det en ytterligare dimension till romanen.

Ramona Fransson har definitivt utvecklats under sin författarkarriär. Detta är den sjunde boken om Greger Thulin och hans kollegor. Men layouten på boken är inte rolig, kan den sälja på bokhandelsdiskarna? Och titeln! Man kan tänkas tro att det är en pusseldeckare med ett stillsamt mord på segelklubben och att alla misstänkta går omkring i vita byxor och klubbkavajer!

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22