MORD PÅ ÖNSKELISTAN

Nov 7th, 2011 | By | Category: 2011-11 nov, Recension

Omslag till Mord på önskelistanNoveller av Inger Frimansson, maria Ernestam, Jens Lapidus, karin Alfrdsson, Håkan Nesser, Åke Edwardson, Katarina Mazetti, Arne Dahl, Magnus Montelius och Susanne Jansson
Semic 2011
ISBN 978-91-562-5721-7, 160 sidor, inb

Jag gillar verkligen noveller, och jag har läst flera utgåvor av Semics traditionella juldeckarnoveller. Den här årgången är bland de allra bästa, med några av de bästa av dagens författare i spänningsgenren, men också med två pristagare från Semics novelltävling som utlystes i förra julens samling.

Förlaget skriver att man fick över 200 bidrag där kvaliteten var så hög att det var svårt att hitta en enda vinnare. Så det blev två, nu i boken, som fick dela på förstapriset. Och de platsar väl bland de mer etablerade.

Men det är svårt att recensera novellsamlingar. Om kvaliteten är jämn, som här, bör alla harangeras med några meningar, men det blir ofta rumphugget. Om man väljer ut ett par så tycks det som att man menar att de andra inte är lika bra.

Så jag nöjer mig med att säga att kvaliteten är hög och jämn, inriktningen bland novellerna skiftar, formen och subgenrer likaså.

Jag gillade alla.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22