MORD PÅ MÅNEN

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Ahrvid Engholm
ZenZat 2006

Supertechnothrillernoveller – jag vet inte om det finns någon sådan subgenrebeteckning, men om den fanns skulle den passa bra på flera av de rymdnoveller som Ahrvid Engholm skrivit. Författaren är stockholmare född 1959 och har varit verksam inom data- och sf-press. Några av bokens alster har kunnat läsas tidigare (bl.a. i CDM) vilket gör att man blivit något bekant med historiernas lite stålmanslike (å huvudets vägnar) polischef Peter Dustin som är verksam i en framtida månkoloni.

En del av bokens 14 noveller skulle kunna utspela sig på jorden (en satirisk om Stockholm gör det också) men här befinn er man sig mest i Luna City på månen där kreti och pleti har tillgång till de mest makalösa manicker. En del av dessa används också i utredningsarbetet av de mord som beskrivs, och eftersom vi jordbundna varelser aldrig ägt något liknande hamnar vi i ett helt annat lufttomt rum. Men i stort sett är samlingen nöjsam läsning eftersom Engholm mestadels skriver med glimten i ögat.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22