MORD I DALSLAND

Oct 25th, 2015 | By | Category: 2015-10 okt, Recension

Omslag till Mord i DalslandAv Stig O Blomberg
Semic, 2015
ISBN 978-91-552-6238-9, inbunden, 224 sidor

Det här är en återutgivning av Döden åker motorcykel från 1997. Den recenserades i Dast nr 1 1998 av Barbro Lindborg. Så här skrev hon:

“Olle Villner är återigen ute i den svenska geografin för att på ort och ställe hjälpa polisen att lösa brott. Blomberg har tagit på sin lott att skildra kriminalitet på små platser, denna gång är det Dalsland som står i fokus, och återigen berättar han en ond saga, men kanske inte lika stillsamt som ha brukar. Blomberg låter denna gång Villner försvinna ur berättelsen ett tag för att låta polisen sköta det arbete som de åtminstone i romaner brukar ta itu med.

Stig O BlombergFörfattaren brukar oftast använda sig av pusseldeckarteknik i sina berättelser. Här glider han ställvis in i thrillergenren, men gudskelov inte alltför länge. Och han kan sitt västra Sverige. Detta borde bli en storsäljare i Åmål med omnejd, men om den skulle hamna hos läsare annorstädes vore det inte oförtjänt.”

Läs också artikeln om författaren: http://www.dast.nu/artikel/stig-o-blomberg-okanda-deckarveteran-med-stora-upplagor

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22