MONSTER

Jan 7th, 2017 | By | Category: 2017-01 jan, Recension

Omslag till MonsterAv Ingrid Elfberg
Bokfabriken, 2016
ISBN 978-91-76293-27-6, inbunden, 380 sidor

Det står Psykologisk thriller på omslaget. Visst, men minst lika mycket en vanlig deckare med inslag av polisroman.

Huvudpersonen Erika är sjukskriven efter det som hände i förra boken. Hennes man, som misshandlade henne (och som också är polis) sitter häktad och varken han eller andra vet att Erika är gravid efter att ha våldtagits av honom.

Både i Östersund-Frösö-området, där Erika försöker ta igen sig, och i Göteborg där hon bor, hittas döda män som man först tror kan vara självmord men som snart misstänks vara mord. Båda hittas på gamla offerplatser och det finns ett samband mellan dem: de har som barn gått i samma skolklass.

Där gick också Erikas storebror, som hon får låna en stuga av, och hon dras in i utredningen.

Det blir fler mord.

Det saknas alltså inte action, och en bakgrund av mobbning, dåliga lärare och trassliga familjer i barndomen ska vara det som styr dagens händelser.
Jag är inte helt övertygad om det helt realistiska i psykologin, men spännande är det, och polisernas, inte minst den lediga Erikas, arbete och resonemang gör det till en bok man vill sträckläsa. Kapitlen är korta och manar till fortsättning. Ett driv i berättelsen, som kollega Scherman skrev i recensionen av förra boken. Drivet är kvar.

LEIF-RUNE STRANDELL

Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg. Foto Bengt Alm

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22