MITT LIVS MATCH

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Av Lars-Gunnar Blom
Bokförlaget Röda Hjärtat 1997

Västkusten erbjuder deckarläsarna en speciell sorts skribenter, Om Floryd skulle sluta skriva sina romaner har han i Lars-Gunnar Blom en värdig efterföljare.

Bloms beskrivning av hemstaden Halmstad är inte oäven. Han kan sina gator, blomsteraffärer och ger loppmarknaderna ansikten. Huvudpersonen, jaget, samlar Trenterböcker och köper musikkassetter åt kompisar med viss förtjänst. I Halmstad härjar en bankrånare och jakten på denne är deckartemat.

Tyvärr har Blom ingen aning om de föreskrifter som styr polisens agerande. Kriminalpolis Lena Karlsson (periodsupare) kan gå till bankens kassa och bums ta reda på vad som finns på någons konto. Han tror också att brottmål i Sverige döms av en jury, vilket tyder på att han ofta ser på svensk TV om inte annat.

Boken utkom i fjol, innan Goran Marjanovics (?) eller Jonas Hållens (?) I skuggan av verkligheten korn på tapeten. För säkerhets skull skriver Blom på baksidan: ”Boken är skriven av mig själv.” Han lär bli trodd.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22