MITT LIV SOM SCENGÅNGARE

Nov 26th, 2020 | By | Category: 2020-11 nov, Recension

Omslag till Mitt liv som scengångareAv Björn Skifs och Petter Karlsson
Forum, 2020
ISBN 978-91-37-15146-5, 329 sidor

Björn Skifs började sin bana i Vansbro där hans far skrev manus till ortens revyer. I denna memoarbok berättar han kärleksfullt om sitt ursprung, sin familj och uppväxtorten, om intresset för musik och om poporkestern Slam Creepers (döpt efter filtskorna som kallades slamkrypare) som förde honom till Stockholm och vinsten i en stor popbandstävling. Han har kommit långt efter detta, faktiskt gjort en makalös och internationell karriär som sångare och showman, filmstjärna, komiker och programledare. För att inte tala om manusförfattare tillsammans med vännen Bengt Palmers.

I boken (texten skriven av journalisten Petter Karlsson på ett kåserande språk som passar Skifts lynne) får vi i stora drag följa hans karriär som visar sig innehålla mer än allt det man trott sig veta om dalmasen.

Här blandas öppenhjärtiga ”bekännelser” med musikerskämt och turnéhändelser som får mungiporna att dras uppåt. Strösslandet med kända namn är givet, det kommer man inte undan i någon berömdhets berättelse om sig själv. Inte alltid blir namnen rätt. Han talar om en popmanager vid namn Leif Lindström och sin önskan att få hamna i dennes stall i firman Artist Press Center. Den viljan var förståelig på 60-talet när Lindström var en omskriven man i branschen. Dock hette han Lennart.

KJELL E. GENBERG

Björn Skifs

Björn Skifs. Foto Peter Knutson

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22