MITT DÅLIGA SAMVETE

Jul 9th, 2014 | By | Category: 2014-07 juli, Recension

Omslag till Mitt dåliga samveteAv Stina Hjelm
Kolik förlag, 2014
ISBN 9789186509361, 204 sidor

Serietecknaren och Malmöbon Stina har hamnat i en synnerligen svår period: hennes stora kärlek har precis stendumpat henne samtidigt som hennes mamma fått en obotlig sjukdom. Dessutom blev hennes numera ex precis blivit intagen på sjukhus efter att ha blivit överfallen av nazister.

Hon tappar fotfästet, blir deprimerad och börjar dricka mer än vad hon kan hantera.

Och som de förstående utomstående vi är förstår vi att det inte alls hjälper. Inte heller allt sex hjälper. Så Stina försöker avreagera sig genom att göra en seriedagbok om sina upplevelser och känsloliv.

Stina HjelmVisserligen tycker jag att den svenska serievärlden är lite väl mättad med utlämnande
självbiografier som är kryddade med en stor gnutta livsvisdom men detta var intressant läsning. Kanske för att den är befriad från den där livsvisdomen som antingen är självklar eller inte särskilt vis. Stina gör saker, Stina blir antingen lycklig eller olycklig över resultatet, Stina försöker igen, med blandade resultat. Precis som i verkliga livet.

Detta passar den något kaotiska tecknarstil hon använder. Detta är en av de bättre självutlämnande biografier i serieform jag läst.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22