MITRANIA NR 2/03

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Red: Robert Andersson, Lilian Wiberg,
info @mitrania.se, www.mitrania.se,
4 nr, 99 kr, pg 165 44 37-1

Mitrania börjar hitta sin form, med noveller och artiklar. Bland annat får vi veta mer om Erik Anderssons nyöversättning av Tolkien, om konspirationsteorier, vi får en intervju med författaren Robert Rankin samt artiklar om The Matrix och vampyrer. Därutöver recensioner, notiser, illustrationer och ett snyggt fyrfärgsomslag.

Man har haft en egen novelltävling, vars resultat presenteras, tillsammans med vinnarnovellen, Peter Fisks Min själ har spindelben. Det är en fin historia om en värld där folk bär på en sorts spindlar som utgör själar. Tävlingens fjärdeplacerade, Andrea Grave-Mullers Tillflyktsort finns också i numret. Den handlar om en flicka med problem som flyr in i en fantasyvärld; idén kändes inte alltför originell, utan är snarare precis vad fantasy handlar om.

En trevlig överraskning var Denis Lindbohms novell Transplantat. Jag har bestämt för mig att jag läst den tidigare, och även om den känns aningen ålderstigen tyckte jag den var trevlig. Ett rymdskepp landar på en planet där folket tillber en robot som följer en hemlighet om varifrån folket kommer. Slutpoängen slår ned som en bomb, kan vi säga.

AHRVID ENGHOLM

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22