MEN DU LOVADE ATT INTE DÖ

May 9th, 2022 | By | Category: 2022-05 maj, Recension

Omslag till Men du lovade att inte döAv Kjell E. Genberg & Peter Olofsson
EMTF förlag, 2022
ISBN 9789152728314, 229 sidor

Denna spännande roman har sin koppling till Sveriges VVS-museum i Bromma. Mitt i Bromma med passande adress Archimedesvägen finner vi Sveriges minsta museum. Eller om man så vill Sveriges största museum för VVS branschen.

Läsaren får följa kriminalinspektörerna Lukas Rosenquist och Karin Orre i deras arbete att lösa en mordgåta som har koppling till just detta VVS-museum.

Här pratar om ett mycket lyckat samarbete, co-marketing. Kriminalhistorerna introducerar läsaren till VVS udda värld. Där varje verktyg har skrämmande smeknamn. Karin Orre är bäst beskriven som en kvicktänkt och sympatisk kvinna och en bra polis. Karin summerar en del av handlingen: ”Det verkar som att min rörmokare och vår gemensamma mördare har funnit kärleken”

Berättelsen vilar på två ben. Det ena är en kärlekshistoria, en mellan två luggslitna, ensamma äldre. Romansen är vackert berättat om ett par som blir är förälskade på ålders höst.

Det andra benet är en thriller, en deckare där Karin Orre utreder brott. Det är en svensk direktör som bedriver skumraskaffärer med ett byggföretag som täckmantel. Här skönjs svart humor av engelskt snitt, när svenska direktörer leker gangsters. Brottsverksamheten är trovärdigt framställd där författarduon visar kunnande i ämnet.

Till slut: jag hade besök av en VVS-hantverkare igår. Jag visade honom omslaget. ” Oh, ja det är mormor. Jag har ett verktyg som funkar bra för att bita av tårna på folk”, tillade han med ett leende.
Och plötsligt blev du död är delvis resultatet av att medförfattare Peter Olofsson också är chefredaktör för VVS-branschens tidning Energi& miljö. Han bidrar med branschkunskap och med nya perspektiv i Kjell Es författarskap.

De två författarnas förra bok, Och plötsligt blev du död recenserades av Kain Tjäder.

ANDRÉ LOUTCHKO

Kjell E Genberg och Peter Olofsson

Kjell E Genberg och Peter Olofsson

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22