MEDAN STADEN SOVER

Dec 30th, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till Medan staden soverTorgny Wirén & Torbjörn Åhgren
Libris Bokförlag, 2020
ISBN 9789173878524, Kartonnage, 480 sidor

Författarparet, som inte har skrivit tillsammans tidigare, är till professionen präst respektive polis. Den kombinationen speglas också i intrigen. Liksom Marianne Cedervall har de placerat en präst i huvudrollen, Rebecca Calderoni som kastas rakt in i en mordutredning.

Hon snavar bokstavligen över lik och över narkotikahandel. Det blir så komplicerat för henne att hennes tro börjar svikta.

Bokens inledning är den bästa delen av romanen. Rebecca får hjälpa polisen med ett dödsbud. Författarna har fått till den känsliga ton som behövs för att beskriva något så komplicerat.

Innehållet i denna deckare kretsar mycket kring religiösa frågor. Dels via Rebecca, dels runt en grupp ungdomar som hon vägleder. Passande nog är det Småland som är skådeplats, närmare bestämt Jönköping.

Boken är tyvärr minst hundra sidor för lång. Berättelsen har ett behov av att koncentreras. Nu svävar det i väg på vingliga ben åt många olika håll. Dessutom fäster karaktärerna inte riktigt, jag saknar en grundligare gestaltning.

Romanens intentioner är goda. Att peka på att en stark tro kan hjälpa människor ur drogmissbruk och kriminalitet.

NISSE SCHERMAN

Torgny Wirén och Torbjörn Åhgren

Torgny Wirén och Torbjörn Åhgren

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22