MATTHANDLARE OLSSONS DÖD

Dec 9th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Matthandlare Olssons död

Av Karin Wahlberg
W & W 2009

En svensk matthandlare blir brutalt mördad i Istanbul under en affärsresa. Polisen i Oskarshamn och Istanbul förenar sina krafter för att lösa mordet. Sakta men säkert börjar familjehemligheter uppdagas. Intresset från fleras sida av en exklusiv matta och en familjs brist på ekonomiska medel är några av de beståndsdelar som skimrar förbi i Karin Wahlbergs roman. Den sjunde kriminalromanen hon kommit ut med.

Det finns flera styrkor i Karin Wahlbergs nya bok, som i några av hennes böcker. Det är en bra intrig, den är väl berättad och hon har ett rikare språk än de flesta av sina konkurrenter. Men det som tydligast skiljer ut henne är att det finns andra ämnen i romanen som att hon som gynekolog kan sin sjukhusmiljö. Denna gång kompletterad med ett antal sidor om orientaliska mattor och en trevlig skildring av Istanbul, där den som varit där känner igen sig.

Karin Wahlberg skildrar vardagen hemma i Oskarshamn och borta i Istanbul. Hon återger människors reaktioner och känslor på ett övertygande sätt. Om sorg och glädje, förväntningar och oro. Det skulle vara intressant om hon lämnar skrivandet av kriminalromaner för en stund. Och skrev en vanlig roman på det intellektuella sättet hon skriver kriminalromaner.

LENNART HÖGMAN

 Karin Wahlberg. Foto Sandra Qvist

Karin Wahlberg. Foto Sandra Qvist

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22