MÄSTAREN

Nov 3rd, 2020 | By | Category: 2020-11 nov, Recension

Omslag till MästarenAv Anna Ihrén
Louise Bäckelin Förlag, 2020
ISBN 9789177992318, inbunden, 256 sidor

Det här är tredje delen i Jubileumsserien som avhandlar Göteborgs 400-årsjubileum som infaller nästa år. På grund av coronan har firandet uppskjutits till år 2023. De två tidigare delarna heter Nattvakten och Maskmakaren.

Vi får återigen följa ett antal Göteborgspoliser med fokus på Sandra och Dennis. Den förstnämnda har just återkommit efter en sjukskrivning och Dennis har blivit övergiven av sin flickvän. Hon har lämnat honom för att istället bo tillsammans med hans chef, Camilla. Påtagligt påfrestande måste man säga.

Det går att läsa den här boken fristående, även om det kunde ha givits bättre förklaringar till vad som har hänt tidigare.

En trädgårdsintresserad byggmästare blir brutalt mördad på taket av sitt senaste projekt. Ett höghus i Göteborg där han i hemlighet har anlagt en trädgård på taket. Spåren spretar och polisen har svårt att finna vettiga ledtrådar.

Boken är mycket schablon- och klichéfylld. De ingredienser man numera ofta ser i en svensk deckare finns här, inklusive den oförstående chefen.
Poliserna det handlar om bor i de flesta fall i Bohuslän. De umgås privat i Smögen och på en restaurang i Göteborg. Deras gäng innehåller osannolikt också civilister när de diskuterar polisfallen. Det gör naturligtvis sannolikheten tämligen låg.

Det är lätt att bli hungrig under läsandet. Maten de äter är både detaljerat beskriven och delikat. Det är inte utan att man som läsare blir lite sugen.
Intrigen far iväg från Göteborg till Tyskland. Där sker den dramatiska upplösningen. Men det krävs att svenska poliser (och civilister) åker dit för att reda ut begreppen.

Den fjärde och avslutande delen i denna serie har precis som jubileumsfirandet blivit uppskjuten till 2023.

NISSE SCHERMAN

Anna Ihrén

Anna Ihrén. Privat foto

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22