MASKMAKAREN

Oct 27th, 2019 | By | Category: 2019-10 okt, Recension

Omslag till MaskmakarenAv Anna Ihrén
Mima, 2019
ISBN 9789188845108, inbunden, 256 sidor

Jubileumsserien kallar författaren sina böcker om Göteborg med anledning av att staden 2021 firar 400-årsjubiluéum. Varje del ska behandla de utmaningar staden står inför. Det här är del två och är tänkt att handla om våld mot kvinnor och barn, dessutom tar den upp människohandel.

Anna IhrénDessa teman märks inte så mycket förrän i den absolut sista delen av boken. Innan dess är det en traditionell polisroman med viss inblandning av karaktärernas relationer. I vissa stycken blir det riktigt spännande. Några passager i boken är bra kriminallitteratur.

Men annars tycker jag att det finns en viss naivitet i den dialog som ska driva boken framåt. Polisarbetet likaså, osannolikt och oprofessionellt. Historien hackar även om grundintrigen som boken vilar på är helt acceptabel.

Göteborgsidén är god och vi får se vad kommande böcker kommer att ge. Jag önskar mig då en rakare berättelse och ett tuffare redigeringsarbete.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22